DEN HELDER - Natuurgebied Balgzand bij Den Helder is een vogelparadijs. Er zijn maar weinig andere plekken in Noord-Holland waar je zoveel vogels bij elkaar kunt zien. Hier begint de Waddenzee, het mooiste natuurgebied van ons land, dat helemaal doorloopt tot Denemarken. Balgzand is een rustgebied en afgesloten voor publiek. Voor ervaren vogelaars, maar ook voor natuurliefhebbers die benieuwd zijn naar de spectaculaire waddennatuur, verscholen achter de hoge dijk is deze excursie een unieke kans.

Fietsen of wandelen naar kijkscherm bij Kooyhoekschor

Landschap Noord-Holland organiseert op zaterdag 23 april een bezoek aan het schor bij Balgzand. Verzamelen bij Natuurinformatiecentrum 't Kuitje. Afhankelijk van het weer wordt er gewandeld (5 km) of gefietst (beschikbaar op locatie). Onderweg een stop bij een uitkijkpunt, boven op de dijk. Hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van het Kooyhoekschor. Het is om 12.33 uur hoog water en veel vogels hebben zich verzameld op deze belangrijke rustplek.

Elk seizoen weer andere vogels

Elk seizoen is er weer iets anders te beleven. Maar één ding is zeker; vogels zijn er altijd! In het voorjaar zit het vol met kanoeten, rosse grutto's, zilverplevieren, smienten, rotganzen en pijlstaarten. Bergeenden en scholeksters zijn het hele jaar te bewonderen. Net als de vele roofvogels. Een buizerd bijvoorbeeld, of er scheert een slechtvlak voorbij. Deze jager plukt met indrukwekkende snelheden vogels uit de lucht. Bij deze excursie is de vraag: welke zomergasten blijven er (om te broeden) op Balgzand? Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Gidsen van Landschap Noord-Holland zorgen voor een telescoop.
Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.
Bij deze excursie is een Duitstalige gids aanwezig!

Wanneer: zaterdag 23 april 2022 van 12.00 tot 14.30 uur

Vertrekpunt: Natuurinformatiepunt 't Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder

Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 , kinderen van beschermers € 2,00.

Reserveren: www.gaatumee.nl