DEN HELDER - Het broedseizoen is volop aan de gang en dat is een spannende tijd. Normaal gesproken is Balgzand afgesloten voor publiek, maar tijdens deze excursie op zaterdag 13 mei kan je mee met gidsen van Landschap Noord-Holland om zelf alle vogels te zien en de bijzondere sfeer te beleven.

Broedende vogels
Ga mee met deze bijzondere vogelexcursie naar Balgzand, het vogelparadijs bij Den Helder. Er zijn maar weinig andere plekken in Noord-Holland waar je zoveel vogels bij elkaar kunt zien. Hier begint de Waddenzee, het mooiste natuurgebied van ons land, dat helemaal doorloopt tot Denemarken.
Broedvogels, zoals de lepelaar, tureluur, kluut, visdief, scholekster en maar liefst vier soorten meeuwen, broeden hier graag op de schorren langs de dijk. Vlak bij hun rijk gedekte tafel: de wad bodem. Ook biedt Balgzand een goede rustplaats voor trekvogels, zo goed dat ze soms zelfs hun reis naar het noorden nog wat uitstellen. Is hun verenkleed al gewisseld naar het zomertenue, dan valt er veel te genieten.

Op de fiets!
Er wordt binnendijks gefietst van het Kuitje naar de schor, waar de meeste vogels zitten. Er zijn leenfietsen bij het vertrekpunt aanwezig! De fietstocht heen en terug is ongeveer 5 kilometer. Onderweg stop je bij een uitkijkpunt, boven op de dijk. Hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van de Kooyhoekschor. Er is een telescoop beschikbaar.
Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.
Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zaterdag 13 mei 2023 van 13:45 tot 16:15 uur
Vertrekpunt: Informatiecentrum 't Kuitje; Oostoeverweg 80; 1786 PS Den Helder
Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl