NOORDKOP - Van een groentesafari en informatie over stoppen met roken tot meer leren over goedkoop én gezond eten. Hoe keer je diabetes type twee om? En hoe werken je darmen nu eigenlijk? De Vitaliteitsweek omvat maar liefst 34 workshops, trainingen, gezellige activiteiten en leerzame uitjes. De week duurt van maandag 19 tot en met zondag 25 september.

Deze hele week zijn er gratis activiteiten voor een positief gezond leven vol energie. De Nationale Vitaliteitsweek heeft als doel iedereen bewust maken van het belang van je eigen gezondheid.

De JOGG-regisseurs uit de Noordkop hebben er alles aan gedaan om met alle partners een zeer gevarieerd en uitgebreid programma neer te zetten.
Hap, Stap, Poepfabriek

“Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een hilarische voorstelling over je darmen: Hap, Stap, Poepfabriek. Speciaal voor kinderen van de lagere school om te leren hoe hun lichaam werkt en hoe je het gezond houdt. Natuurlijk hebben ouders er ook iets aan”, licht Marjolein Broersen van Hollands Kroon toe.

Rots en Water-training

Maar ook voor leerkrachten zijn er leerzame workshops. “De training Rots en Water. Die helpt kinderen onder andere bij voor jezelf opkomen, grenzen aangeven, sterk staan, emoties reguleren, samenwerken (groepsvorming) en focussen.”, noemt Melissa Deenstra van Schagen als voorbeeld.

Slaapdeskundige legt uit

In Den Helder is er ook aandacht voor slaap. Vaak een vergeten onderwerp als het gaat over gezondheid. Toch is er de laatste tijd steeds meer aandacht voor in de media. “Ben ik heel blij om. We hebben slaapdeskundige Jolien Glas bereid gevonden daar iets meer over te vertellen. Ouders krijgen tips over doorslapen en in slaap vallen van hun kleintjes. Die workshop is donderdag 22 september”, vertelt Jessica Glasbergen van Den Helder.
Hele programma online

De Vitaliteitsweek is voor 0 tot 100 jaar. Van een kruidenwandeling tot kubb, sjoelen en jeu de boulen. Het programma is veelomvattend en te lezen op de websites van Team Sportservice: https://jouw.teamsportservice.nl/den-helder/
https://jouw.teamsportservice.nl/schagenhollandskroon/

Het hele programma voor Den Helder is te lezen op: https://jouw.teamsportservice.nl/den-helder/nieuws/vol-programma-tijdens-nationale-vitaliteitsweek/
Dat voor Hollands Kroon: https://jouw.teamsportservice.nl/schagenhollandskroon/nationale-vitaliteitsweek-hollands-kroon/
En dat voor Schagen: https://jouw.teamsportservice.nl/schagenhollandskroon/vitaliteitsweek-schagen/