DEN HELDER - Elk jaar gaan fanatieke wandelaars voor dag en dauw op pad. Ze doen mee aan de Dauwtraptocht van Team Sportservice. Elk jaar is de wandeltocht op Hemelvaartsdag. Dit jaar is de achtste editie donderdag 26 mei. Om exact 6.00 uur gaan de lopers van start. Dat betekent vroeg uit de veren. “Maar hier krijg je geen spijt van. ’s Ochtends vroeg is de natuur namelijk op zijn mooist”, weet Lydia van Noord van Team Sportservice.

“De stempelkaart kun je vanaf 5.30 uur op de ochtend zelf ophalen bij de startlocatie. Bewaar de stempelkaart goed, want daarmee kun je onderweg consumpties halen”, drukt Lydia van Noord de deelnemers op het hart.

Nieuwe routes

De wandelroute is dit jaar vernieuwd en gaat langs zee, door duinen en bos. “Er zijn twee routes, eentje van vijftien en een van 21 kilometer. De start en finish zijn bij ons nieuwe kantoor op Willemsoord, voor gebouw 39. De finish sluit om twaalf uur. Parkeren kan op Willemsoord, zowel je fiets als je auto kun je er kwijt. Denk onderweg aan de natuur en neem je afval mee, laat het niet achter in de natuur. De hond kan mee wandelen, maar dan wijkt de 21 kilometer op twee plekken af van de oorspronkelijke route.”

Kind jaar lang gratis sporten

Met deelname aan de wandeltocht ondersteunen de wandelaars het Jeugdfonds Sport. De buurtsportcoach van Team Sportservice licht toe: “Van je inschrijfgeld gaat 1,50 euro naar het Jeugdfonds Sport. Dat is een organisatie die kinderen uit minder bedeelde gezinnen gratis laat sporten. Door jouw deelname kan een kind een jaar lang sporten.”

Koffie bij Tante Nel

De kosten voor de Dauwtraptocht zijn 9,50 euro. Voor dit bedrag ontvangen de deelnemers hun stempelkaart, de route op papier of via afstandmeten.nl, onderweg koffie of thee met wat lekkers bij FC Den Helder en bij de finish nog een kop koffie of thee van Tante Nel.

Inschrijven – tot 23 mei - kan uitsluitend vooraf, online en gaat via iDEAL-betaling: www.noordhollandactief.nl. Na-inschrijving of inschrijven bij de start is niet mogelijk. Er kunnen maximaal tweehonderd deelnemers meedoen.