DEN HELDER - Vrijdag 7 oktober is het Nationale Ouderendag. Om dit te vieren wordt er in School 7 en Bibliotheek Julianadorp onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers of een lunch een mooi verhaal voorgelezen voor ouderen. Het verhaal is speciaal voor Ouderendag geschreven.


Bibliotheek Julianadorp
De bibliotheek in Julianadorp nodigt ouderen uit voor een speciale Ouderenlunch. Ouderen zijn vanaf 10.30 uur welkom en krijgen eerst koffie of thee met wat lekkers. Daarna komen kinderen van basisschool De Rank gezellig samen spelletjes spelen. De lunch wordt in het Dorpshuis verzorgd en uiteraard wordt daarna het verhaal voorgelezen dat speciaal voor de gelegenheid is geschreven. De activiteiten zijn gratis, maar wel graag even van tevoren aanmelden op www.kopgroepbibliotheken.nl

School 7
In School 7 wordt er om 13:00 uur voorgelezen onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Herinneringen ophalen
De Nationale Ouderendag, die dit keer voor de tiende keer plaatsvindt, laat zien dat voorlezen voor ouderen een prettige en verbindende activiteit kan zijn. Het voorlezen van een verhaal geeft ontspanning is vaak aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen.