DEN HELDER - Voorlezen is leuk en verbindt. Bij voorlezen denkt men al snel aan een verhaaltje voor het slapengaan, maar ook voor ouderen kan voorlezen een fijne en ontspannende activiteit zijn. Op vrijdag 1 oktober, op Nationale Ouderendag, wordt om 10:30 in Kopgroep Bibliotheek School 7 daarom een verhaal voorgelezen aan ouderen. Dit verhaal is speciaal voor de Nationale Ouderendag geschreven door de bekende schrijfster Mensje van Keulen.

Voorlezen verbindt

Op de Nationale Ouderendag, die dit jaar voor de negende keer plaatsvindt, laat de bibliotheek zien dat voorlezen ook voor ouderen een prettige en verbindende activiteit kan zijn. Het luisteren naar een verhaal geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Het verhaal van Mensje van Keulen wordt op meerdere locaties door het hele land voorgelezen en daarnaast uitgezonden op NPO1. Zo kunnen ook ouderen die aan huis gebonden zijn zich laten voorlezen door Mensje van Keulen.

Aanmelden
Het voorlezen vindt plaats op vrijdag 1 oktober om 10:30 in Zaal 7. Na afloop wordt er in het Leescafé gezellig samen koffiegedronken, met wat lekkers erbij. Deelname is gratis, maar vanwege een beperkt aantal plaatsen moet er wel gereserveerd worden.

Aanmelden kan online via de website. Meer informatie is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl