DEN HELDER - Voor de tweede keer organiseert KopGroep Bibliotheken de meertalige voorleesdag in School 7, ‘Voorlezen in je thuistaal’. Voorlezen is niet alleen leuk maar ook goed voor kinderen, en het maakt niet uit in welke taal dat gebeurt.

Het doel van ‘Voorlezen in je thuistaal’ is om ouders vooral mee te geven hoe belangrijk het is om voor te lezen in de taal van je hart. Zo wordt het leesplezier van kinderen verhoogd.

Op zaterdag 29 oktober vanaf 10.30 uur wordt voorgelezen uit het boek ‘Vos gaat een stukje rijden’ van Suzanne Strasser. De muzikale omlijsting is in handen van Evelien van Leeuwen.

Er wordt voorgelezen in meerdere talen zoals in het Nederlands, Spaans, Arabisch, Filipijns en Fries. Vos zelf zal er ook zijn; dus als je wilt kan je zelfs met hem op de foto! Deelname is gratis en aanmelden hoeft niet.

Anderstaligheid staat deze dag dus centraal in School 7 en er is aandacht voor de meertalige jeugdboekencollectie. En natuurlijk kunnen kinderen gratis lid worden. Kijk voor meer informatie over tijden en voorleestalen op www.kopgroepbibliotheken.nl.