DEN HELDER - Wandel zondag 25 juni met de natuurgids van Landschap Noord-Holland door de natuur in Mariëndal bij Den Helder, op zoek naar de zomerse flora.

Trek goede schoenen aan, neem je kijker mee en geniet van dit bijzondere gebied met de verschillende bloemen, planten en vogels. Moerasgebied op voormalige bollengrond.

Mariëndal was een strak en vlak bollenland, maar nu is het weer geworden zoals het landschap van Noord-Holland eruitzag in de tijd dat het zeewater er vrij spel had.Een prachtig, moerasachtig gebied met lage duintoppen, waterpartijen en de aanwezigheid van veel bijzondere planten en weidevogels. De gids begeleidt de tocht en vertelt je alles over de geschiedenis van deze 'oude natuur' en uiteraard over wat die natuur ons nu te bieden heeft.

Zomerse flora

Dit gebied toont in de zomermaanden een diversiteit aan planten en bloemen. En daar komen de vlinders natuurlijk weer op af.Je zult zonder twijfel duizendguldenkruid zien, maar ook moeraszoutgras, parnassia en koekoeksbloem. Hoeveel verschillende orchissen kom je tegen?

Het wordt een boeiende wandeling en laat je verrassen door wat de natuur ons in dit seizoen biedt. Heb je een verrekijker? Neem deze dan mee. Trek goede schoenen aan. Kinderen zijn van harte welkom.

Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zondag 25 juni 2023 van 11:00 tot 13:00 uur
Vertrekpunt: Parkeerplaats Steakhouse Duinoord; Jan Verfailleweg 622; 1783 BW Den Helder
Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl