DEN HELDER - Een wandeling waar natuur en cultuur elkaar raken, dat belooft Landschap Noord-Holland tijdens de wandeling langs de stelling van Den Helder op donderdag 18 juli van 9.30 tot 12.00 uur. De stelling, bestaande uit forten verbonden door aarden wallen, is vanaf de Tachtigjarige oorlog als verdedigingslinie gebruikt tegen aanvallen vanuit zee.

Over deze stelling loopt nu een wandelpad, de Napoleonroute, die de deelnemers gaan volgen. De wallen en forten zijn inmiddels begroeid geraakt en vormen nu een waar vogelparadijs en de bunkers langs de route worden niet langer bewoond door soldaten, maar door vleermuizen. Een vrijwilliger van Landschap Noord-Holland wijst je onderweg op de bijzonderheden.

Wanneer: donderdag 18 juli 2019 van 9.30 tot 12.00 uur
Vertrekpunt: Parkeerterrein Sporthal Sportlaan 58, 1782 ND in Den Helder
Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00. Graag aanmelden, maar ter plekke aansluiten kan ook.
Reserveren: www.gaatumee.nl of https://www.landschapnoordholland.nl/activiteiten/excursies/zwerftocht-door-historie-en-stadsnatuur-van-den-helder-0