DEN HELDER - Ben jij nieuwsgierig naar de wereld onder water? En ben je niet ouder dan 12 jaar? Ga dan vrijdagmiddag 1 september mee waterbeestjes vangen in dit prachtige gebied achter Fort Kijkduin.


Voor de jonge onderzoekers!

In de Grafelijkheidsduinen leven heel veel verschillende diertjes. Larven van libellen, waterschorpioenen, schaatsenrijder, enz. Die beestjes zijn voedsel voor de vogels die hier komen.
Je hebt vast wel eens een reiger langs het water gezien. Met zijn stevige snavel vist hij op vissen, maar hij eet ook wel eens een watertor. Ook de lepelaar vist: met zijn lepelsnavel schept hij de beestjes uit het water.
Maar, heb jij die waterbeestjes wel eens van dichtbij bekeken? Er zitten hele bijzondere tussen!

Op deze vrijdagmiddag ga je zelf aan de slag bij poeltjes in de Grafelijkheidsduinen. De gevonden diertjes kun je bekijken in een loeppotje. Wil je ook weten hoe ze heten?
Daarvoor kun je een zoekkaart gebruiken en er zijn natuurgidsen van Landschap Noord-Holland aanwezig voor als je er zelf niet uitkomt. Welke waterbeestjes ga jij vangen? Doe je mee? Er staat een schepnetje voor je klaar!

Volwassen begeleiders mogen gratis mee en hoeven zich niet aan te melden. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Trek oude kleren aan; je kunt vies worden!

Wanneer: vrijdag 1 september 2023 van 15:30 tot 17:30 uur

Vertrekpunt: Parkeerplaats Fort Kijkduin; Admiraal Verhuellplein 1; 1789 AX Huisduinen

Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl