DEN HELDER - Ben jij nieuwsgierig naar de wereld onder water? En ben je niet ouder dan 12 jaar? Ga dan op vrijdagmiddag 27 mei (na Hemelvaartsdag) mee met een natuurgids van Landschap Noord-Holland: waterbeestjes vangen in De Nollen.

Zelf vangen en onderzoeken

In het gebied de Nollen bij Den Helder leven heel veel verschillende diertjes. Larven van libellen, waterschorpioenen, schaatsenrijder, enz. Die beestjes zijn voedsel voor de vogels die hier komen. Je hebt vast wel eens een reiger langs het water gezien. Met zijn stevige snavel vist hij op vissen, maar hij eet ook wel eens een watertor. Of de lepelaar, die met zijn lepelsnavel de beestjes uit het water schept. Maar, heb jij die waterbeestjes wel eens van dichtbij bekeken? Er zitten hele bijzondere tussen! Op deze vrijdagmiddag ga je zelf aan de slag in Nollen-Zuid. De gevonden diertjes kun je bekijken in een loeppotje. Wil je ook weten hoe ze heten? Daarvoor kun je een zoekkaart gebruiken en er zijn natuurgidsen voor als je er zelf niet uitkomt. Welke waterbeestjes ga jij vangen? Doe je mee? Er staat een schepnetje voor je klaar!

Volwassen begeleiders mogen gratis mee en hoeven zich niet aan te melden. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen. Trek oude kleren aan; je kunt vies worden!

Wanneer: vrijdag 27 mei 2022 van 15.30 tot 17.00 uur
Vertrekpunt: Burgermeester Ritmeesterweg; vlakbij Station Den Helder-Zuid

Nadere informatie op: www.gaatumee.nl