DEN HELDER - Het weekeinde van 7 en 8 april 2018 staat in het teken van de Halve van Den Helder, inmiddels het grootste sportevenement van Den Helder.

Tijdens het evenement worden op bepaalde momenten enkele wegen afgesloten. Met borden worden de afsluitingen en omleidingen aangegeven. Op zaterdag 7 april 2018 zullen meer dan 1800 wandelaars op verschillende plaatsen de weg oversteken. Onder andere bij de Van Kinsbergenbrug, de Ruygweg, Fazantenstraat, Nieuweweg en Doggersvaart zal deze dag verkeershinder ontstaan.

Zondag 8 april

Voor het hardloopevenement op zondag 8 april is het nodig een aantal wegen af te sluiten. In verband met de start zijn tussen 12:00 en 12:30 uur zijn de Hoofdgracht, Molenplein, Weststraat, Zuidstraat en Binnenhaven tot en met de verkeerslichten bij de Van Kinsbergenbrug afgesloten voor al het verkeer. Voor het bereiken van bijvoorbeeld de TESO en het centrum kan men de omleidingsborden volgen.

Tussen 12:20 uur en (uiterlijk) 14:45 uur zijn de volgende straten afgesloten: Coenraad Bothstraat, Henry Hudsonstraat, Steven van der Haghenstraat en het Schapendijkje.

Tussen 12:00 uur en 15:00 uur en nadat de laatste loper is gepasseerd, zullen het Molenplein en de Weststraat tot de ingang van Willemsoord afgesloten zijn voor al het verkeer. Voor het bereiken van de TESO volgt men de omleidingsroute.

Nadat de laatste loper is gepasseerd, worden de wegen weer vrijgegeven.