DEN HELDER - Balgzand bij Den Helder is natuurlijke bekend als de vogelrijkste plek van Noord-Holland! Duizenden vogels vinden hier, aan het begin van de Waddenzee, rust en voedsel. Er is in deze periode van het jaar een grote kans op roofvogels, maar is er ook al een beginnende trek?

Roofvogels op Balgzand
Op het Balgzand zitten altijd veel vogels. Ook roofvogels, zoals de slechtvalk, de torenvalk of de buizerd. Tijdens deze excursie van Landschap Noord-Holland op zaterdag 8 juli zie je zelf hoe prachtig deze zijn.
De meest spectaculaire vogel is toch wel de slechtvalk. Het is een krachtige jager die toeslaat na een lange, snelle stootduik van soms meer dan 200 kilometer per uur. Dat zorgt voor veel paniek op Balgzand! De gidsen besteden natuurlijk ook aandacht aan andere vogels waarvan er nu duizenden te zien zijn. Zijn er nog jonge vogels te zien? En is de trek al begonnen? Er is een telescoop beschikbaar, zodat je de bijzonderheden van dichtbij kunt zien.

Op de fiets!
Er wordt binnendijks gefietst van het Kuitje naar de schor, waar de meeste vogels zitten. Er zijn leenfietsen bij het vertrekpunt aanwezig! De fietstocht heen en terug is ongeveer 5 kilometer. Onderweg stop je bij een uitkijkpunt, boven op de dijk. Hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van de Kooyhoekschor.

Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.
Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zaterdag 8 juli 2023 van 12:00 tot 14:30 uur
Waar: Natuurinformatiepunt 't Kuitje; Oostoeverweg 80; 1786 PS Den Helder

Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl