DEN HELDER - Ga op zondag 22 mei met gidsen van Landschap Noord-Holland mee, met deze bijzondere vogelexcursie naar Balgzand, het vogelparadijs bij Den Helder. Er zijn maar weinig andere plekken in Noord-Holland waar je zoveel vogels bij elkaar kunt zien. Hier begint de Waddenzee, het mooiste natuurgebied van ons land, dat helemaal doorloopt tot Denemarken.

Broedende vogels
Het broedseizoen is volop aan de gang en dat is een spannende tijd. Normaal gesproken is Balgzand afgesloten voor publiek, maar tijdens deze excursie kan je mee om zelf alle vogels te zien en de bijzondere sfeer te beleven.

Broedvogels, zoals de lepelaar, tureluur, kluut, visdief, scholekster en maar liefst vier soorten meeuwen, broeden hier graag op de schorren langs de dijk. Vlak bij hun rijk gedekte tafel: de wad bodem.


Ook biedt Balgzand een goede rustplaats voor trekvogels, zo goed dat ze soms zelfs hun reis naar het noorden nog wat uitstellen. Is hun verenkleed al gewisseld naar het zomertenue, dan valt er veel te genieten.

Neem een kijkje in dit prachtige gebied. Een unieke kans, voor ervaren vogelaars, maar ook voor natuurliefhebbers die benieuwd zijn naar de spectaculaire waddennatuur, verscholen achter de hoge dijk. Vanaf het vertrekpunt wandel of fiets je samen met de gids richting het uitkijkpunt (13.05 uur hoogwater). Er zijn fietsen aanwezig bij 't Kuitje, en de koffie staat klaar! Heb je een verrekijker, neem deze dan mee. Er is een telescoop beschikbaar.
Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen. Bij deze excursie is een Duitstalige gids aanwezig!

Wanneer: zondag 22 mei 2022 van 12.30 tot 15.00 uur

Vertrekpunt: Natuurinformatiepunt 't Kuitje - Oostoeverweg 80 - 1786 PS Den Helder

Nadere informatie op : www.gaatumee.nl