DEN HELDER - De Burgemeester Visserbrug - een toegangsbrug in Den Helder richting de Texelse boot - is komende week wegens werkzaamheden een aantal avonden afgesloten. Ook is de brug volgende week zaterdag overdag dicht. Verkeer van en naar Texel moet tijdens de afsluiting noodgedwongen omrijden via het centrum van de stad.

In 2020 wordt de Burgemeester Visserbrug gerenoveerd. Eerder dit jaar bleek uit onderzoek echter dat de brug er slecht aan toe was en dat per direct maatregelen moesten worden genomen. Zodoende worden volgende week de technische onderdelen van het bewegingswerk verbeterd en komen er aanpassignen aan de software. Hiermee moet de brug het tot de renovatie goed blijven doen.

De werkzaamheden beginnen maandag om 9.30 uur en moeten zaterdagavond om 22.00 uur zijn afgerond. Het verkeer heeft er overdag zo weinig mogelijk last van. De brug is volgende week op drie momenten afgesloten: in de nachten van maandag op dinsdag en van donderdag op vrijdag van 22.00 uur tot 5.00 uur en op zaterdag de gehele dag van 8.00 uur tot 23.00 uur.

Omrijden via centrum
Het verkeer van en naar Texel moet hierdoor omrijden via het centrum. Automobilisten worden via de Ravelijnweg en Waddenzeestraat naar de Jan Verfailleweg en Middenweg geleid, waarna ze via de Polderweg bij de Kanaalweg uitkomen bij de Texelse boot. Vervoerders van gevaarlijke stoffen worden via de Schootenweg, Kievitstraat en Ruyghweg teruggeleid naar de N250. Fietsers en bromfietsers komen via het Ravenlijncenter ook weer uit bij de Ruyghweg en de N250. Alle omleidingsroutes zijn op deze kaart te bekijken.

De scheepvaart kan de hele week niet gebruikmaken van de brug. Direct omwonenden van de Burgemeester Visserbrug kunnen nog wel via de N250 aan de noord- of de zuidzijde van de brug bij hun huis komen. Verkeersregelaars regelen dit bestemmingsverkeer.