JULIANADORP - Op 20 juni om 19:30 organiseert de Helderse Damclub in het Dorpshuis in Julianadorp (Middelzand 3504) een eerste kennismakingsavond en vanaf september zal er elke vrijdagavond ouderwets gezellig worden gedamd. Of u nu een ervaren dammer bent of helemaal nieuw bent in de sport, iedereen is welkom!

Waarom dammen?

Dammen is niet alleen een boeiende en uitdagende sport, het heeft ook veel voordelen voor jong en oud:

Dammen helpt bij het verbeteren van concentratie, probleemoplossend vermogen en strategisch denken. Het is een geweldige manier om je hersenen actief en gezond te houden.

Dammen is een sociale activiteit. Het brengt mensen samen, jong en oud en bevordert vriendschappen en biedt een gemeenschap waarin iedereen welkom is. Het is een uitstekende manier om nieuwe mensen te ontmoeten en sociale isolatie te verminderen.

Dammen helpt bij de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden zoals logisch denken, geduld en doorzettingsvermogen. Het kan ook het zelfvertrouwen vergroten en het leren van waardevolle levenslessen over sportiviteit en respect.

Dammen is een uitstekende manier om geestelijk actief te blijven en biedt een sociale omgeving die kan helpen bij het bestrijden van eenzaamheid. Het houdt de geest scherp en biedt plezier en uitdaging op elke leeftijd.

Of je nu wilt leren, wilt spelen of gewoon nieuwe mensen wilt leren kennen, er is voor elk wat wils. Beginners zullen aan de hand van lesmateriaal snel de beginselen worden bijgebracht.

De koffie staat klaar!