DEN HELDER - Zondag 7 april aanstaande organiseren Arnoud Deijl en Frank Kooijman weer een Windkracht 13 sessie in theater de Kampanje te Den Helder. Dit keer hebben de heren gekozen om in plaats van een oude bekende een nieuw gezicht in Den Helder te presenteren: Katja Kruit.

Katja Kruit is zangeres en steelgitarist en brengt nu voor het eerst haar eigen songs.

Ze heeft een voorliefde voor countrymuziek zoals die bedoeld is: drie akkoorden en de waarheid. Geïnspireerd door Bonnie Raitt, Dolly Parton en the Chicks schrijft ze country liedjes met een vleug bluegrass en blues.

​Countryliefhebber Kruit heeft Amerikaanse roots en leerde Dobro spelen in de USA. Ze werd verliefd op de klank van deze slide gitaar, die in de country en bluegrassmuziek een zangerige, resonerende klank geeft. Ze leerde zichzelf de basis en volgde workshops bij grote ‘dobroisten’ zoals Rob Ickes en Sally van Meter, en ontmoette haar held, dobro-koning Jerry Douglas.

Terug in Nederland nam ze zich voor om de country en bluegrass verder te verspreiden en speelde ze met verschillende bands op allerlei festivals, zoals het Rotterdam Bluegrass Festival en het Knapsack Festival Delft.

Katja heeft net een nieuwe plaat uit: Live a little more’ die te beluisteren is op Spotify en te koop is in onze eigen Helderse vinyl-rots in de branding: Juicy Records.

De zaal is open om 14:30u, Katja trapt af om 15:00u. Komt allen, het beloofd weer een prachtige en gezellige middag te worden.