DEN HELDER - Balgzand is een belangrijk kruispunt van vogeltrekwegen, een rustplaats voor trekvogels en doorgaans niet toegankelijk voor publiek. Op zaterdagmorgen 23 oktober kun je met een gids van Landschap Noord-Holland op vogelexcursie om deze wintergasten zelf te bekijken.

Steltlopers

De trekvogels stoppen hier om uit te rusten en hun voorraad vet aan te vullen. Velen blijven zelfs de hele winter, ze vinden er een overvloed aan voedsel wanneer het laag water is. Veel van de vogels die hier leven hebben relatief lange poten en worden daarom 'steltlopers' genoemd. Je kunt kleine steltlopers zoals kanoet- en bonte strandloper in grote aantallen verwachten en grotere soorten zoals wulp en scholekster. Ook zijn er verschillende soorten eenden te vinden en natuurlijk grote roofvogels op zoek naar een prooi.

Fietsen of wandelen
In overleg met de deelnemers lopen of fietsen we naar het schor waar de meeste vogels zitten. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna vijf kilometer. Heb je een eigen verrekijker, neem die dan mee. Er is ook een telescoop beschikbaar.

Ga je mee?

Wanneer: zaterdag 23 oktober van 9.15 tot 11.45 uur
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Natuurinformatiecentrum 't Kuitje, Oostoeverweg 80, Den Helder
Kosten: € 7 en beschermers betalen € 4

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl