DEN HELDER – Dinsdagmiddag 21 november werden mantelzorgers getrakteerd op de theatervoorstelling ‘Zeikwijf in (Mantel)zorgland’ van Pauline Redlich. Het intieme theaterstuk, dat plaatsvond in Theater De Kampanje, bood een aangrijpende kijk op het leven van mantelzorgers en hun dagelijkse strijd om de zorg, het gezinsleven en het regelwerk in goede banen te leiden. Het Mantelzorgcentrum maakte deze voorstelling beschikbaar voor mantelzorgers in samenwerking met de gemeente Den Helder.


Met een mix van humor en emotie wist Pauline het publiek te raken. De herkenbare situaties zorgden voor een golf van instemmend gelach door de zaal. Het stuk bracht op een unieke manier de uitdagingen en hoogte- en dieptepunten van het mantelzorgersbestaan in beeld.

Ontspanning

Het Mantelzorgcentrum is trots dat de voorstelling naar Noord-Holland is gekomen. Organisator en consulent mantelzorg bij het Mantelzorgcentrum Anisha Pannalal: “’Zeikwijf in (Mantel)zorgland’ is in het kader van de Dag van de Mantelzorg, een dag waarbij we mantelzorgers vooral in de watten leggen. Maar deze voorstelling is niet alleen een moment van ontspanning, we hopen dat mantelzorgers iets meenemen uit de voorstelling wat ze in het dagelijks leven kunnen toepassen. Zodat ze tussen het zorgen, regelen en gezinsleven ook momenten van ontspanning vinden. Alleen dan kunnen ze het zorgen volhouden.”

‘Het heeft mij echt geraakt’

De reacties na afloop waren lovend. Bezoekers prezen de eerlijkheid en humor waarmee ‘Zeikwijf in (Mantel)zorgland’ de realiteit van mantelzorgers neerzette. Een mantelzorger na afloop: “Het heeft mij echt geraakt.” Een andere mantelzorger bedankte het Mantelzorgcentrum voor de mogelijkheid om de voorstelling te zien; “Ik heb genoten.”

Mantelzorgcentrum

Het Mantelzorgcentrum is hét expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord. Het Mantelzorgcentrum is de gids voor mantelzorgers tijdens hun mantelzorgreis zodat zij hun energie en balans versterken, behouden of terugkrijgen.