DEN HELDER - De vogeltrek is in volle gang! Een drukte van belang op de vogelsnelweg naar het noorden. Even foerageren op het wad en dan weer verder. Wat valt er te zien op de Waddenzee bij Balgzand?

De vogels zijn op doorreis

Ga zaterdag 25 maart mee met deze bijzondere vogelexcursie naar Balgzand, het vogelparadijs bij Den Helder. Er zijn maar weinig andere plekken in Noord-Holland waar je zoveel vogels bij elkaar kunt zien.

Hier begint de Waddenzee, het mooiste natuurgebied van ons land, dat helemaal doorloopt tot Denemarken .In het vroege voorjaar kun je er grote groepen wulpen, rotganzen en allerlei andere soorten op doorreis aantreffen. Een prachtig gezicht, die zwermen vogels, die tegelijkertijd opvliegen, mogelijk opgejaagd door een slechtvalk?

Neem met een natuurgids van Landschap Noord-Holland een kijkje in dit prachtige gebied. Een unieke kans, voor ervaren vogelaars, maar ook voor natuurliefhebbers die benieuwd zijn naar de spectaculaire waddennatuur, verscholen achter de hoge dijk.

Op de fiets!

Er wordt binnendijks gefietst van het Kuitje naar de schor, waar de meeste vogels zitten. Er zijn leenfietsen bij het vertrekpunt aanwezig! De fietstocht heen en terug is ongeveer 5 kilometer.

Onderweg stop je bij een uitkijkpunt, boven op de dijk. Hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van de Kooyhoekschor. Er is een telescoop beschikbaar. Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Er is ook een Duitstalige gids aanwezig.

Wanneer: zaterdag 25 maart 2023 van 09:30 tot 12:00 uur
Vertrekpunt: Informatiecentrum 't Kuitje; Oostoeverweg 80; 1786 PS Den Helder
Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl