DEN HELDER - Op zondag 4 september is Zomerdromen terug na twee jaar afwezigheid. Voor de 16de keer kunnen families, vrienden en bekenden elkaar ontmoeten in het Timorpark en genieten ze van een heerlijke dag met allerlei leuke marktkramen, hapjes en drankjes, muziek, dans en voor de kinderen altijd leuke activiteiten.

Markt
Het programma van ZomerDromen bestaat uit meerdere onderdelen. Allereerst is er een markt met allerlei verschillende kramen met een Engelse uitstraling. Van meubeltjes tot brocante, van prachtige sieraden tot babykleding en heerlijke thee.

Kinderplein
Kinderen kunnen dit jaar genieten bij Tetra-Town. Dit is een hangplek voor alle leeftijden. Het is een theatrale recycle-wereld waar van alles gemaakt wordt van Tetra-pakken; de lege drank dozen.

Je kunt er lekker zitten in een Tetra-strandstoel om onder de Tetraparasol te genieten van de bijzondere Tetra-sfeer. En op het Tetraterras worden gezellige country plaatjes gedraaid op een ouderwetse pick up.

Elke bezoeker van het Tetra-dorp kan z'n eigen hoed of pet maken onder deskundige begeleiding van de tetra-werkers. Met dit eigengemaakte hoofddeksel op zwermen de tetra-bezoekers uit, en nemen zo de tetra-vibe mee over het festivalterrein van Zomerdromen.
Ook Stichting Kinderopvang is aanwezig om de kinderen te vermaken.

Serviceclubs
Tijdens deze romantische dag zorgen verschillende serviceclubs uit Den Helder voor heerlijke hapjes en drankjes. De opbrengst van de serviceclubs komt ten bate van het goede doel. Zoals ieder jaar zijn dat onder andere de gratis muziekconcerten in het Timorpark.

Danspodium

Ook dit jaar is er een danspodium.
12.30 Werelddans Rinske Posthumus
13.00 Rik Niks show en meedansen kids op podium
13.30 Tai Chi Jan Plomp
14.00 Triade dans
14.30 Werelddans Rinske Posthumus
15.00 Rik Niks show en meedansen kids op podium
15 30 Tai Chi Jan Plomp
16.00 Triade dans

Muziekpodium
De muziektent biedt plaats aan muzikanten uit de regio met vanzelfsprekend een romantisch repertoire.
12.00 – 12.30 uur Ineke & Arco
12.45 - 13.15 uur Andy de Ronde
13.30 – 14.00 uur Kim Venema en Huub Ramler
14.15 - 14.45 uur JeKoen
15.00 – 15.30 uur Patrick & Sonja
15.45 – 16.15 uur Josh van den Berg

Van 16.30 tot 17.30 uur kunt u genieten van Pieternel.

Anno 2022 roept countrymuziek meer beelden op dan alleen die van een verlaten prairie, galopperende paarden en stoere cowboys. Anno 2021 is het genre synoniem voor uitverkochte stadions, grote hits en glansrijke carrières. En niet alleen op de Amerikaanse bakermat. Ook Nederland kent een grote subcultuur van fanatieke country liefhebbers. Zij stonden aan de basis van het succes van bijvoorbeeld Douwe Bob en aanstormend talent Pieternel.

Pieternel heeft een gevarieerd muzikaal programma. Het is een feest van herkenning, waarin het rijke geluid van Nashville centraal staat. Ze speelt haar eigen muziek en muziek van hedendaagse artiesten als Chris Stapleton, John Mayer en Brandi Carlile maar ook klassiekers uit het country-, folk- en bluegrass songbook. Dolly Parton en Bonnie Raitt passeren zeker de revue.


Zomerdromen wordt georganiseerd door De Vrienden van Den Helder, waar Zomerdromers Petra Clowting, Marloes Vreugdenhil en Kim Smit nu onderdeel vanuit maken.