DEN HELDER - Zwemjuf Brigitte gaat na een dienstverband van maar liefst 48 jaar met pensioen. Week 13 zal haar laatste werkweek zijn.


Met pensioen gaan is voor velen een bijzonder moment, maar voor iemand die al 48 jaar voor dezelfde werkgever heeft gewerkt, is het een extra bijzondere mijlpaal.

Zwemles

In die 48 jaar heeft ze duizenden kinderen uit Den Helder en omstreken zwemles gegeven en geholpen met het behalen van hun zwemdiploma’s. Ze begon met lesgeven in zwembad De Schots en later in zwembad Het Heersdiep. Er zitten nu ouders te kijken naar de zwemlessen van hun (klein)kinderen, die vroeger zelf ook les van haar hebben gehad. Dat geeft wel aan hoeveel kinderen ze les heeft gegeven.

Naast de gewone zwemlessen was Brigitte ook betrokken bij het voormalige schoolzwemmen. Zij was hier ook een van de kartrekkers van en heeft vele schoolkinderen zien komen en gaan. Van regulier tot speciaal onderwijs, Brigitte was er voor alle kinderen.

Brigitte heeft in die 48 jaar veel zien veranderen op zwemles gebied. Waar vroeger nog volgens de oude normen zwemles werd gegeven zijn die in 48 jaar tijd flink veranderd.

Brigitte begon als assistent zweminstructrice. En is inmiddels al jaren zelfstandig zweminstructeur waar, door de jaren heen, veel collega’s van hebben mogen leren. Volgens iedereen heeft ze altijd veel geduld en is ze altijd enthousiast en weet kinderen snel op hun gemak te stellen, waardoor er op een prettige manier zwemmen kan worden geleerd. Alle collega’s van Aquacentrum Den Helder zullen haar dan ook erg gaan missen.

Naast zwemles kennen veel mensen haar ook als toezichthouder. Nog altijd ontvangt Brigitte alle zwemmers hartelijk en schroomt ze niet om een kort praatje te maken wanneer daar behoefte is. Zo heeft ze voor menig mens een luisterend oor geboden door de jaren heen.

Wil je een kaartje of tekening als afscheid aan haar geven? Je kunt dit tot 27 maart bij de receptie inleveren. Wij verzamelen alles en zorgen dat ze op haar laatste werkdag alles ontvangt.

Zwemjuf bedankt!

Op de foto: Brigitte op een archieffoto tijdens een eerder jubileum