DEN HELDER - Dat de natuur midden in de stad kan floreren, bewijst het gebied 'De Nollen' vlakbij Station Den Helder Zuid. Op dinsdag 21 september organiseert Landschap Noord-Holland een excursie door dit natuurgebied.

De wandeling start in De Nollen tussen de woonwijken, dat nauwelijks bewandeld wordt en veel verrassends biedt aan planten. Het gebied is volop in ontwikkeling, een gids laat zien wat er allemaal leeft in de plasjes en rond de duinen.

De Nollen
Nollen zijn lage duintjes op de overgang van duingebied naar achterland. Ze komen niet zo veel meer voor maar in Noord-Holland tref je ze nog aan. De Nollen maakte vroeger deel uit van een veel groter gebied en er lagen in het wadachtige gebied veel meer van dit soort binnenduinen. Het is nu een van de weinige eeuwenoude restanten.

Flinke wandeling
We beloven je een flinke wandeling, daardoor is deze excursie minder geschikt voor kleine kinderen. Trek stevige wandelschoenen aan en neem iets te eten en drinken mee voor onderweg. Let op: het kunstproject vormt geen onderdeel van deze wandeling.

Ga je mee?
Dinsdag 21 september, 9:30 - 12.00 uur
Vertrekpunt: Station Den Helder Zuid, westzijde Burgermeester Ritmeesterweg, Den Helder
Kosten: Volwassenen € 7,00 en kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00. Graag vooraf aanmelden.

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl