DEN HELDER - Speciaal voor de ware wandel- en natuurliefhebbers organiseert Landschap Noord-Holland deze excursie! Zaterdag 19 augustus staat in deze zwerf- en ontdekkingstocht de dynamiek van dit gebied centraal.


Afwisselend landschap in de duinen

Onderweg bij deze wandeling door de Grafelijkheidsduinen hoor en zie je meer over dit gebied. Wat bijvoorbeeld niet direct opvalt zijn de vele bijzondere relaties die de planten en dieren hier met elkaar en met het landschap hebben.
De tapuit kan bijvoorbeeld niet zonder het duinkonijn en het icarusblauwtje niet zonder de gele rolklaver. En wist je dat het in de duinen op sommige plekken wel meer dan 60 graden Celsius kan worden?
Hoe wapenen planten zoals buntgras en zomersneeuw zich hiertegen? Ook bijzonder, libellen en juffers profiteren nu nog van bomkraters uit de Tweede Wereldoorlog.
Kortom, jouw nieuwsgierigheid wordt bij deze boeiende wandeling geprikkeld en gevoed. De gidsen van Landschap Noord-Holland kunnen je daar alles over vertellen.

Je loopt buiten de gebaande paden, dus trek goede wandelschoenen aan. Bij zonnige omstandigheden is zonnebrand en dekkende kleding aan te raden.

Neem iets te eten en te drinken mee voor onderweg. Heb je een verrekijker, neem die dan mee. En vergeet je fototoestel niet.

Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen. Er is ook een Duitstalige gids aanwezig.

Wanneer: zaterdag 19 augustus 2023 van 13:30 tot 16:00 uur

Vertrekpunt: Parkeerplaats Fort Kijkduin; Admiraal Verhuellplein 1; 1789 AX Huisduinen

Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl