DEN HELDER - Wandelt u ook zo graag in de duinen? Op zaterdag 28 augustus van 13.30 tot 15.30 uur organiseert Landschap Noord Holland een zwerf- en ontdekkingstocht door de Grafelijkheidsduinen waarin de dynamiek van dit gebied centraal staat.

Wat niet direct opvalt zijn de vele bijzondere relaties die de planten en dieren hier met elkaar en met het landschap hebben. De tapuit kan bijvoorbeeld niet zonder het duinkonijn en het icarusblauwtje niet zonder de gele rolklaver. En wist je dat het in de duinen op sommige plekken wel meer dan 60 graden Celsius kan worden? Hoe wapenen planten zoals buntgras en zomersneeuw zich hiertegen? Ook bijzonder, libellen en juffers profiteren nu nog van bomkraters uit de Tweede Wereldoorlog. Kortom, je nieuwsgierigheid wordt deze tocht geprikkeld en gevoed.

Buiten gebaande paden

De wandeling voert buiten de gebaande paden, dus trek goede wandelschoenen aan en neem iets te drinken mee voor onderweg. Bij zonnige omstandigheden is zonnebrand en dekkende kleding aan te raden. En heb je een verrekijker, neem die dan mee!

Ga je mee?
Zaterdag 28 augustus, 13:30 - 15.30 uur
Vertrekpunt: Parkeerterrein Admiraal Verheullplein, Den Helder
Kosten: Volwassenen € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar, beschermers betalen € 4,- en € 2,- voor kinderen tot 12 jaar.

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl