JULIANDORP - In 108 plaatsen door heel Nederland doen 15.000 kinderen mee aan een van de voorrondes van het NK Stoepranden. Julianadorp is daar een van. Lianne Steeman neemt de organisatie namens Team Sportservice voor haar rekening. Jantje Beton is bedenker en organiseert het NK in 2022 voor de zesde keer. De voorronde is woensdag 4 mei.

“We doen mee omdat we spelen, bewegen en ontmoeten in buurten willen stimuleren”, licht Lianne Steeman de deelname toe. “Het was nog best spannend, want er waren zoveel aanmeldingen dat ze niet allemaal gehonoreerd konden worden. Maar vorige week kreeg ik een mail dat we geselecteerd zijn.”

Gezelligheid in de buurt
Stoepranden is een leuk en laagdrempelig spel, waarbij de spelers veel moeten bewegen. Niet alleen kinderen kunnen stoepranden. Ook tieners, jongeren, volwassen en senioren kunnen het spel spelen. Lianne Steeman: “Je hoort van volwassenen vaak mooie herinneringen aan vroeger. Stoepranden draagt echt bij aan meer onderling contact en gezelligheid in de buurt. En daarmee is de kans groter dat kinderen samen buiten gaan spelen.”

Door naar landelijke finale
De voorronde voor het NK in Julianadorp is alleen weggelegd voor kinderen tussen 6 en 10 jaar. Binnen het NK is dat categorie A. De buurtsportcoach licht toe: “Per gemeente stroomt de winnaar door naar de landelijke finale. De voorronde voor Den Helder spelen we woensdag 4 mei op de handbalvelden van JHC. Dat is in de meivakantie.”

Laagdrempelig en leuk

Sinds vorig jaar trekt Jantje Beton op met het Nederlands Handbal Verbond. Stoepranden is namelijk ook een leuke en laagdrempelige vorm van handbal. Kerby, de bedenker van een kunststof stoeprand die speciaal voor dit spel ontworpen is, is sponsor van het evenement. “Je zag dat stoepranden nog maar weinig te zien was in het straatbeeld. Kerby heeft hierin verandering gebracht met deze kunststof rand.”

Aanmelden
Aanmelden voor de voorronde van het NK Stoepranden kan https://www.noordhollandactief.nl/activiteit/250483/voorronde-nk-stoepranden-categorie-6-tm-10-jaar. Deelname is gratis. Meer weten? Neem contact op met Lianne Steeman via lsteeman@teamsportservice.nl