SITTARD - AZ wacht nog altijd op de eerste overwinning in de Eredivisie nadat men zaterdagavond in Sittard een zeker ogende voorsprong uit handen heeft gegeven. Met nog twaalf minuten op de klok hadden de Alkmaarders een comfortabele 1-3 voorsprong in handen, maar toch kwam de Limburges nog langszij (3-3).

AZ was de bovenliggende partij in de openingstreffer maakte via Zian Flemming. Een voorzet van Zakaria Aboukhlal op betekende halverwege de eerste helft de gelijkmaker.

Vlak na de rust kwam de voorsprong er voor de Alkmaarders. Keeper Koselev leek de bal klemvast te hebben, maar liet hem weer los en Teun Koopmeiners stond op de goede plaats. Albert Gudmundsson had kort daarna de kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar mikte op de buitenkant van de paal. Boadu leek er vervolgens met de 1-3 voor te zorgen dat AZ de wedstrijd uiteindelijk rustig uit kon voetballen, maar niets was minder waar.

Toch knokte de thuisploeg zich terug in de wedstrijd toen invaller Emil Hansson vanaf buiten het strafschopgebied de aansluitingstreffer binnenschoot. AZ spelend zonder onder andere Calvin Stengs en Oussama Idrissi kreeg diep in de blessuretijd ook nog de gelijkmaker om de oren. Flemming kreeg alle tijd en ruimte om uit te halen in het strafschopgebied van de Alkmaarders en de 3-3 was een feit.