DEVENTER -AZ heeft drie belangrijke punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles. De Alkmaarders boekten in De Adelaarshorst hun achtste zege in negen duels: 1-4. Sam Beukema scoorde tegen zijn oude ploeg tweemaal terwijl ook Vangelis Pavlidis tweemaal het net vond.

De slechte reeks van Go Ahead duurt zo nog even voort. De ploeg van Kees van Wonderen won in november voor het laatst in de eredivisie. De amusante eerste helft stond bol van de fouten en dat leverde vier doelpunten op. Luuk Brouwers opende de scoorde namens de thuisploeg met een mooi schot. Sam Beukema, die in de zomer overkwam van Go Ahead Eagles, kopte uit een corner van Jesper Karlsson de gelijkmaker binnen en na fouten van Idzes en Rommens vond Pavlidis tweemaal het net, beide keren op aangeven van Dani de Wit.

In een veel mindere tweede helft werd er lang niet gescoord maar vijf minuten voor tijd deed Beukema zijn oude club nog een keer pijn.