HEERENVEEN - AZ heeft zijn eerste competitiezege van 2023 binnen. Na het gelijke spel (1-1) tegen Vitesse won de ploeg met 0-2 bij SC Heerenveen. Tussendoor won AZ, net als SC Heerenveen, wel in het bekertoernooi, waarvoor vanavond geloot wordt.

De Alkmaarders bliezen de Friezen in de openingsfase omver, stichtten flink wat gevaar, maar verzuimden telkens de trekker over te halen. SC Heerenveen herstelde zich en bood wat meer weerstand, maar AZ kwam via een fraaie kopbal van De Wit, uit een voorzet van Odgaard, op voorsprong. Vlak voor rust waren Van Amersfoort en Sarr dicht bij de gelijkmaker.

De tweede helft was nog geen halve minuut oud toen Reijnders na een mooie aanval de 0-2 maakte. De thuisploeg zette na een uur nog een keer aan en mocht zelfs een strafschop nemen na een overtreding van Beukema, die er zelf geblesseerd af moest. Hobie Verhulst keerde echter de inzet van Sarr en daarna kon AZ gecontroleerd de zege veilig stellen.

SC Heerenveen - AZ 0-2 (0-1)
33. D. de Wit 0-1
46. Reijnders 0-2