ROTTERDAM - In een zeer boeiend duel heeft AZ zondag met 2-3 van Feyenoord weten te winnen. De strijd om de vierde plaats in de Eredivisie ging van het begin tot het eind op en neer en verveelde geen moment.

Feyenoord kwam in De Kuip twee keer terug van een achterstand, maar kwam een derde Alkmaarse treffer niet te boven. AZ begon het sterkste en kwam in de tiende minuut na een fraaie aanval over meerdere schijven op voorsprong met Karlsson als afmaker. Daarna ging het over en weer. Jørgensen kopte net over, Berghuis stuitte evenals Haps op keeper Bizot en aan de andere kant testte Karlsson de Feyenoord-goalie Marsman. Ook was er een duidelijke handsbal van Senesi welke door scheidsrechter Lindhout niet werd gehonoreerd met een strafschop. Kort hierna weet Jørgensen met veel doorzettingsvermogen de 1-1 te maken. Stengs krijgt daarna nog de kans om AZ weer op voorsprong te schieten, maar vindt de vuisten van Marsman.

Kort na rust komt die hernieuwd voorsprong er wel als Boadu een voorzet van Midtsjø op waarde schat. Kort daarna laten Boadu en Gudmundsson bijna op de doellijn de kans liggen om die voorsprong te vergroten. Feyenoord profiteert en via Diemers die kort daarvoor al keeper Bizot testte komt men weer op gelijke hoogte. AZ trekt opnieuw ten aanval en twintig minuten voor tijd volgt voor een derde keer de voorsprong. Wederom is Boadu het eindpunt na een voorzet van Stengs. Deze treffer komt Feyenoord niet meer te boven, sterker AZ krijgt de beste kansen om verder uit te lopen als invaller Reijnders op de paal mikt en aanvoerder Koopmeiners in de blessure een strafschop mist na een overtreding van Senesi.

Desondanks pakt AZ de winst en passeert het Feyenoord op de ranglijst. AZ staat nu vierde op zeven punten van koploper Ajax en Feyenoord heeft wtee punten minder dan de Alkmaarders.

Feyenoord - AZ 2-3 (1-1)
10. Karlsson 0-1
32. Jørgensen 1-1