JULIANADORP - Ontmoeten, actief in de weer, kop koffie erbij. Dat zijn de ingrediënten van De Derde Helft. Elke donderdag kunnen senioren ervoor terecht in en rond de kantine van JVC. Elke week zijn er activiteiten. En die beperken zich niet alleen maar tot voetballen.


De ouderencommissie zorgt voor de invulling van de ochtend. Maar het kan ook zo zijn, dat de deelnemers met een mooi idee komen. JVC werkt daarin samen met andere sportverenigingen en partners als MEE & de Wering en Team Sportservice.

Actieve senioren

De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij en bedoeld voor mensen die actief in het leven staan. Lydia van Noord van Team Sportservice licht toe: “De sportkantine als ontmoetingsplaats, dat is het idee erachter. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek.”

Kubben of sjoelen

De activiteiten zijn uiteenlopend en niet altijd alleen maar sportief van aard. “Je kunt ook denken aan een potje sjoelen, kubben of een bordspel. Maar wie een stuk wil wandelen met de groep, kan dat ook initiëren. Het gaat er vooral om dat je samen bent. Het sociale karakter is misschien nog wel belangrijker dan het sportieve.”

Ook een Derde Helft opzetten?

JVC stelt de deuren aan de Wethouder de Boerstraat 4 in Julianadorp elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur open. Er wordt rekening gehouden met de dan geldende richtlijnen van het RIVM. De kosten voor deelname zijn 25 euro voor tien keer, inclusief een kop koffie of thee.

Sportclubs die ook een Derde Helft willen opzetten, kunnen zich melden bij Lydia van Noord via lvannoord@teamsportservice.nl.