KOOG AAN DE ZAAN - Na ruim twee maanden coronastop is de hervatting van de competitie FC Den Helder uitstekend bevallen. Onder stormachtige omstandigheden won met het uitduel bij KFC met 1-2.


Twee dagen na de storm Eunice bleek het weer nog steeds bar en boos. Een flinke wind met slagregens maakte het er in Koog Aan de Zaan niet makkelijker op. Gevolg was dan ook een rommelige wedstrijd waarin FC Den Helder wel uiterst geconcentreerd speelde. Met wind tegen verwachte men een stormloop van KFC, maar de ploeg van Pascal Hamers bleef rustig en de debuterende keeper Ilan van Dam die de gebbesseerde Jelmer Phlip verving kweet zich uitstekend van zijn taak. Op slag van rust sloegen de Heldenaren ook nog eens toe via een treffer van Duco swart.

KFC van trainer Guillaume Groot bleek ook na rust niet bij machte om de gasten pijn te doen. Tien minuten voor tijd viel de beslissing toen Bas van Steinvoorn op aangeven van Wouter Philip de 0-2 liet aantekenen. De late 1-2 van Sam van der Stadt was voor de KFC-ers slechts een doekje voor het bloeden.