WORMERVEER - FC Den Helder zal ook komend seizoen in de derde klasse uitkomen. In de eerste ronde van de nacompetitie ging de ploeg van trainer Ben de Visser na een matige eerste helft hard onderuit bij tweedeklasser Saenden: 5-1.

Op het natuurgras in Wormerveer werd de Helderse formatie letterlijk afgetroefd. De thuisploeg gunde de gasten het balbezit, maar sloeg genadeloos toe wanner men zelf de bal had. FC Den Helder kreeg met name geen grip op spelmaker Mikey Hoffs die strooide met listige passjes en zo ook Lucas Heine in stelling bracht die de openingstreffer maakte. Het duel was nog geen twintig minuten oud toen Ferry Heijnis met een afstandsschot voor de 2-0 wist te zorgen. FC Den Helder probeerde zich te herstellen, maar was na de blessuretijd van de eerste helft feitelijk al kansloos toen nogmaals Heine en kort daarna de uitblinkende Hoffs de stand op 4-0 brachten.

Met drie wissels probeerde FC Den Helder het nog wel, maar de treffer van Kenny Gerssen viel pas halverwege de tweede helft en dus te laat om de bakens te verzetten. In de slotfase bepaalde Arsenio Dihalu de eindstand op 5-1 waarmee het seizoen er voor de Heldenaren op zit.