DEN HELDER - Op een zwaar bespeelbaar veld op De Streepjesberg hebben FC Den Helder en ZAP zondag de punten gedeeld. In een stevig duel waren twee rode kaarten die scheidsrechter Klunder uitdeelde van grote invloed op de wedstrijd.

Al vroeg in de wedstrijd kon voormalig Den Helder-speler Marvin la Croes vertrekken nadat hij volgens de arbiter een trappende beweging zou hebben gemaakt. De thuisclub profiteerde van de overtal-situatie door binnen twee minuten tweemaal te scoren via Kenny Gerssen en Mark Dalmeijer. ZAP bleef echter in de wedstrijd en het was in eerste instantie aan keeper Philip te danken dat de gasten niet terug kwamen.

Dat gebeurde na rust wel toen ook FC Den Helder verdediger Jordy Bos kon vertrekken na een overtreding van achteren. Nu was het de ploeg uit Breezand die kort achter elkaar tweemaal scoorde. Na de aansluiting van Robin Schouwvlieger bracht Job Dietvors de zaak weer in evenwicht: 2-2.