ANNA PAULOWNA - FC Den Helder heeft zoals verwacht het uitduel bij hekkensluiter Kleine Sluis, dat dit seizoen slechts één punt verzamelde, in winst omgezet. Ondanks twee handenvol aan kansen werd het "slechts" 0-2 voor de gasten.

FC Den Helder was vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg, maar tot echte grote kansen kwam het niet in de openingsfase, maar halverwege de eerste helft was het wel raak toen Duco Swart een voorzet vanaf links binnenschoot. De 0-1 was tevens de ruststand.

Na de rust gebeurde er meer en bleken de kansen, met name voor de bezoekers kansrijk. Met name spits Kenny Gerssen bleek deze middag het vizier niet op scherp te hebben staan, en raakte ondermeer de lat. Ook Kleine Sluis stichtte een enkele maal gevaar, maar keeper Jelmer Philip hoefde nauwelijks in actie te komen. Nadat Timo Swart twintig minuten voor tijd de 0-2 liet aantekenen bleek het duel beslist.

FC Den Helder, zesde in de stand van 2A, speelt komende zondag thuis tegen het laaggeklasseerde Spirit '30.