GRONINGEN - FC Groningen heeft mede dankzij een absolute wereldgoal van Cyril Ngonge AZ met 2-0 terug gewezen. Het was de tweede zege voor de ploeg van trainer Danny Buijs terwijl AZ na drie overwinningen op rij weer even pas op de plaats moet maken.

In de eerste helft waren de beste kansen wel voor AZ. Vangelis Pavlidis trof al vroeg de paal en tot twee keer aan toe werd een inzet op de doellijn weggewerkt door bas vVan Hintum. FC Groningen zorgde vervolgens voor hét hoogtepunt van de wedstrijd. In de 20ste minuut opende Ngonge de score met een magnifieke hakbal. Ter hoogte van de penaltystip stuurde hij een voorzet van El Hankouri wonderschoon in het doel.

AZ bleef domineren, had het meeste balbezit, maar veel doelrijpe kansen leverde dat niet meer op. Via Michael de Leeuw, die de bal behendig langs de uit zijn doel gekomen Vindahl tikte, werd het zelfs 2-0 voor de thuisploeg.

FC Groningen - AZ 2-0 (1-0)
20. Ngonge 1-0
71. De Leeuw 2-0