JULIANADORP - Finn de Bruin zal in het aankomende seizoen aan de start verschijnen van het World Supersport 300 kampioenschap in samenwerking met het Italiaanse Trasimeno team. Na dat Finn in seizoen 2018 kampioen werd in de Yamaha R3 Cup werd hij door Yamaha uitgenodigd voor de Yamaha R3 Masterclass.

Tijdens dit evenement waar onder meer Michael vd Mark als coach aanwezig was wist Finn een plaats in de Yamaha bLUcRU af te dwingen. Na vier jaar 300 ervaring met als hoogtepunten een titel in het KTM RC390 kampioenschap in 2016 en winst in de World Finales van KTM en de titel in de Yamaha R3 Cup zijn de verwachtingen hooggespannen.

De kans in het WK word ondermeer mogelijk gemaakt met ondersteuning van de SRTD deze stichting begeleid jong talent middels ondersteuning aan het Pearle Gebben team wat in de afgelopen twee jaar de R3 titel wist te winnen. In 2017 met Dennis Koopman en in 2018 dus met Finn en een knappe 2e plaats voor teammaat Kevin Mijwaart.

Na Dennis Koopman is Finn de tweede rijder die doorstroomt naar het WK en de kans krijgt om zich met de wereldtop te meten.”We zijn enorm trots op dit pracht resultaat en denken dat Finn competitief aan de start van het seizoen zal staan.”, aldus Teammanager Jasper Iwema.