MIDDENMEER - In het eerste seizoen in de tweede klasse A heeft Flevo zich met nog drie wedstrijden te gaan veilig gespeeld en maakt het zelfs nog een kansje op de nacompetitie voor promotie. Donderdagavond werd JVC met 3-0 verslagen dat nog verre van veilig is in de spannende onderste helft in deze klasse.


Een jaar geleden deed JVC tot op de laatste speeldag in de nacompetitie nog mee voor promotie, maar dit seizoen bivakkeren de Julianadorpers al het gehele seizoen onderin, mede door de nodige personele problemen. Ook in de uitwedstrijd tegen Flevo was de ploeg verre van compleet. Achterin werden Per van der Zwet Tijm van Zanten node gemist en voorin kon men niet beschikken over Mees Clemens en Hans Groenhuizen. In de onderste helft van de competitie heeft JVC gezelschap van nog een zevental ploegen die ook allemaal nog niet veilig zijn waardoor de spanning de komende weken alleen maar toeneemt.

Flevo had zich al min of meer onttrokken van die groep en na donderdagavond helemaal want na de zege op JVC staat men op een keurige vijfde plaats met wellicght nog kans op meer. De gasten beten in de beginfase nog even van zich af via Rik Schop en Wilco Dobbe, maar het was topscorer Freek Vrenegoor, komend seizoen verkassend naar Hollandia, die de thuisploeg na een half uur op voorsprong bracht.

Met de 2-0, kort na rust, van Kelvin Zomerdijk, was Flevo al hard op weg naar de elfde overwinning van het seizoen en die werd in de slotfase nog eens bevestigd door een treffer van Sidney Schaafstra.

Beide ploegen hervatten de competitie op 12 mei. Flevo gaat dan op bezoek bij LSVV terwijl JVC die dag FC Uitgeest ontvangt.