DEN-HELDER - Het Sportgala 2020 is afgelast. Dat is het slechte nieuws. Maar er is ook goed nieuws. Namelijk dat nomineren voor deze gemeentelijke sportprijzen nog wel mogelijk is én dat de Parade der Kampioenen doorgaat. Elke sporter die aan de criteria voldoet, kan rekenen op een gemeentelijke sportpenning.

Team Sportservice Den Helder organiseert elk jaar het Sportgala in opdracht van de gemeente Den Helder én in samenwerking met de gemeente en de Sportfederatie. Door corona kan dit niet in de huidige vorm plaatsvinden. Laat Jordy van Kesteren van Team Sportservice weten. “Toch kan iedereen nog sporters nomineren. De nominaties van dit jaar worden namelijk verplaatst en samengevoegd met die van 2021. Dus ken je een sportman, -vrouw, -talent, -ploeg of -coach die een bovengemiddelde sportprestatie heeft geleverd? Geef deze persoon dan op”, nodigt de buurtsportcoach uit om te reageren. “Dat geldt overigens ook voor de oeuvreprijs. Wie vind jij dat daarvoor in aanmerking moet komen?”

Iedereen kan voordragen
Kandidaten voor deze categorieën kunnen door iedereen worden voorgedragen: een vereniging, familie, vrienden of door de sporter zelf. De jury kiest per categorie de genomineerden. Het uitgangspunt is drie nominaties per categorie.

In een ander jasje
Naast de gemeentelijke sportprijzen reiken Team Sportservice, de gemeente en de Sportfederatie jaarlijks ook sportpenningen uit. Deze Parade der Kampioenen kan dit jaar wel doorgaan. "Daarvoor hoeven we namelijk niet per se bijeen te komen in een zaal. Normaal gesproken is het Sportgala in De Kampanje, omdat het een groots evenement is. We willen toch iets doen voor de topsporters uit onze stad. Daarom hebben we met de gemeente afgesproken om het in een ander jasje te steken. Hoe, daar wordt nog hard over nagedacht", glimlacht Jordy van Kesteren.

Titel op niveau
Om in aanmerking te komen voor een gemeentelijke sportpenning moet de sporter minimaal een titel behaald hebben bij een door het NOC*NSF erkend kampioenschap. Het moet hier gaan om een NK, EK of WK.

Samenstelling jury
De jury bestaat uit twee leden van de Sportfederatie, ambtenaar sport, de sportjournalist van de Helderse Courant en één persoon van Team Sportservice. Aanmelden kan tot 15 december.

Kijk voor het volledige reglement hier: https://bit.ly/3pVxvVs. Of ga direct naar de aanmeldsite: https://bit.ly/2J79r0G