DEN HELDER - In de strijd voor promotie naar de eredivisie zaalvoetbal heeft Zeemacht een goede uitgangspositie neergezet door in eigen huis met 4-1 te winnen van eredivisionist HV/Veerhuys. Ondanks een achterstand wist de Helderse formatie het duel binnen anderhalve minuut te keren.

Zeemacht liep in het eerste kwartier tegen een achterstand op na een doelpunt van Odi Imako. Het was in die fase gelukkig dat het vizier van de Hoornse ploeg niet op scherp stond want de gasten misten nog een handvol kansen. Het verschil tussen de eerste en tweede helft was vervolgens enorm. In een kleine twee minuten tijd slaagde Zeemacht er in om de wedstrijd volledig om te buigen. Nadat Jordy Bos bij de eerste paal raak schoot wist Melvin Damsma een halve minuut later de Helderse ploeg op voorsprong te schieten. Het feest was voor de thuisploeg compleet toen David Albert alert reageerde en de bal in de korte hoek werkte. Nog eens een paar minuten later bepaalde Ingmar Waard de eindstand vervolgens op 4-1.

De return volgt komende vrijdag in Hoorn.