DEN HELDER - Ruim 25 renners melde zich gisteren na een toch warme dag op het snelle parcours in Den Helder bij de HRTC DOK. Daar werd weer traditiegetrouw gestart voor de eerste van 7 wedstrijden, die door WV Alcmaria-Victrix en de HRTC DOK worden georganiseerd.

Enkele bekende namen komen we dan ook tegen bij de grote opkomst, zoals Rick van Breda, Martijn Lust, Sjors en Bram de Waard en Leroy Weijers.
Opvallend was het rijden van de, Evy Breed, uitkomend voor Alcmaria-Victrix, die we in het geweld terug vinden op een mooie 5e plek in het B klassement. Dat het direct serieus moest worden genomen, liet Weijers zien en na de premie sprint, koos hij het hazenpad en nam op een gegeven moment meer dan 35 seconden voorsprong op het toch iets afwachtend peloton. Toen het ronden bord op 10 werd gedraaid vond Leroy het welletjes en liet zich terugzakken.
Uiteindelijk streden drie renners voor de punten en zo zagen we Van Breda, voor Weijers en Sjors de Waard zijn wiel als eerste over de eindstreep drukken.

In het B peloton, zagen we vooral in het begin Rick Jongenburger en Ron Noors actief. Ook Jos van Dorp liet zien nog over zeer goede benen te beschikken. Hier ging de premie naar Rob Hetzen. Winnaar bij deze laatste groep werd Jimme Quax voor Rico Hertogh en Glenn Hatzman.

Volgende week dinsdagavond weer koers in den Helder.
Voor uitslag zie: https://hrtcdok.nl/uitslagen/