DEN HELDER - HCSC heeft zaterdag goede zaken gedaan in de onderste regionen van de 3e Klasse A door het thuisduel tegen SV Kadoelen met maar liefst 6-3 te winnen. Hierdoor sluit de Helderse ploeg van trainer Pascal Hamers het voetbaljaar 2018 toch nog positief af, en brengt men het verschil met Kadoelen, dat voorlaatste staat, op vijf punten.

Behalve veel doelpunten gebeurde er nog veel meer op Sportpark De Dogger want liefst drie spelers kregen een rode kaart voorgeschoteld van scheidsrechter Westland. Op het moment dat de eerste twee rode kaarten vielen stond het al 1-1. Via Van Ankeren had SV Kadoelen al snel een voorsprong genomen, maar deze werd halverwege de eerste helft teniet gedaan door een goal van Tarik Awlad. Een kleine tien minuten later werd Danny Visser onderuit gehaald in het strafschopgebied en na het opstootje wat hierbij ontstond toonde de arbiter rood aan HCSC-speler Jayce Meijers en Yoeri Geel van SV Kadoelen. Nadat de strafschop werd benut door Bart van Steen bleek de thuisploeg beter om te gaan met de tien-tegen-tien situatie dan de tegenstander want nog voor rust scoorden Fotigui Camera en Timo Swart.

Ondanks dat Kadoelen twee keer tegen scoorde kroonde Camara zich tot man van de wedstrijd door na de pauze nog tweemaal te scoren. Ondertussen had Bart van Steen ook de rode kaart gezien na een vermeende elleboogstoot.

HCSC hervat de competitie op 19 januari met een uitwedstrijd bij Reiger Boys in Heerhugowaard.