PURMEREND - HCSC heeft zich voor het tweede jaar op rij via de nacompetitie weten te handhaven in de derde klasse. De ploeg van trainer Michel Kakisina leverde in de drie extra wedstrijden een collectieve teamprestatie waarin het liefst zeventien scoorde met een glansrol voor Clifton Gorissen. De aanvaller wist voor de tweede week op rij een kwartet treffers te produceren en vooral daardoor won de Helderse ploeg zaterdag met 5-1 van CVV Vriendenschaar.


HCSC was een week geleden nog gewaarschuwd door Voorwaarts Utrecht, dat toen met 8-3 verloor van de Heldernaren. Volgens die tegenstander was CVV Vriendenschaar uit Culemborg een sterke ploeg die maar op een haar na de titel in de vierde klasse misliep. Op het veld van Purmersteijn in Purmerend had de Kakisina-equipe echter weinig te duchten van de tegenstander en feitelijk was het duel al bij rust beslist door een excellerende Gorissen. Na zijn vier treffers van een week eerder was hij ook voor de Culemborgers niet te houden en had halverwege de eerste helft al een hattrick achter zijn naam staan. Toen Björn Meijerink op slag van rust ook nog eens de 0-4 maakte, was het duidelijk dat HCSC ook komend seizoen weer in de derde klasse zou uitkomen.

De tweede helft kon dan ook schriftelijk afgedaan worden al deed Vriendenschaar via Van Engen nog wel iets terug. Het slotakkoord was echter weer voor Gorissen die na een uur spelen met zijn vierde treffer voor de 5-1 zorgde. Daarna geloofde HCSC het wel en voerde bij Vriendenschaar vooral de frustratie de boventoon wat bij het eindsignaal nog bijna een opstootje opleverde. De Helderse ploeg liet zich echter niet provoceren en richtte zich vooral op het feestje na afloop en keek tevens vooruit naar het nieuwe seizoen waarin men hoopt zich eerder veilig te spelen of zelfs mee te doen om de bovenste plaatsen.

HCSC - CVV Vriendenschaar 5-1 (4-0)

6. Gorissen 1-0
12. Gorissen 2-0
21. Gorissen 3-0
45. Meijerink 4-0
49. Van Engen 4-1
60. Gorissen 5-1

Opstelling HCSC: Coco, Janki (54. Rahakbauw), Bregman, Meijerink, Lacroes, Zwart (81. Zioh), R. Vet, Wassenburg, Tomasouw (81. Bonevacia), P. Vet (73. Camara) en Gorissen.