IJMUIDEN - HCSC moet zich net als een seizoen eerder via de nacompetitie manifesteren als een ware derdeklasser. Tegen het hooggeklasseerde Stormovogels speelde de ploeg van trainer Michel Kakisina prima, maar stond het na afloop wel met lege handen: 3-2.


Stormvogels had theoretisch nog kans op de titel, die uiteindelijk naar De Foresters ging, maar had dan HCSC met dubbele cijfers moeten verslaan. Dit zat er nooit in omdat de Helderse formatie in de eerste helft uitstekend voor de dag kwam. Vie Remco Vet kwam het zelfs op voorsprong, maar met iets meer scherpte voor het doel had die score ook zomaar hoger kunnen uitvallen.

Na de rust gaf HCSC de voorsprong volledig weg en pas na de 3-1 kon Fotegui Camara de Helderse eer nogmaals redden, maar kwam het tekort om zich rechtstreeks te handhaven. HCSC begint de nacompetitie komende zaterdag met een thuisduel tegen vierdeklasser Kolping Boys, een elftal met veel ervaring van oud-spelers van de zondagtak van de Oudorpers. Bij winst voor HCSC volgt er nog een thuiswedstrijd en eventueel een finale op neutraal terrein.