DEN HELDER - HCSC is slechts één wedstrijd verwijderd van handhaving in de derde klasse. De Helderse ploeg haalde zaterdag ongenadig hard uit tegen Voorwaarts Utrecht (8-3) en mag het in de finale op neutraal terrein opnemen tegen CVV Vriendenschaar uit Culemborg.


Bij afwezigheid van trainer Michel Kakisina nam assistent Michiel Valk de honneurs waar en die zag al snel dat het goed zat. De Utrechtse opponent bleek te zwak om HCSC pijn te doen en de 2-0 ruststand, door Patrick Vet en een benutte strafschop van Clifton Gorissen, was slechts een zwakke afspiegeling van het daadwerkelijke aantal kansen.

Zo bleek ook na de rust toen de gasten even iets terug deden, maar HCSC snel weer orde op zaken stelde aan de hand van de excelerrende Gorissen die er nog maar eens drie bijmaakte en zijn totaal van de middag op vier bracht. Tussendoor maakte Patrick Vet zijn tweede en uiteindelijk zou ook invaller Fotegui Camara tweemaal op het scoreformulier komen. Onachtzaamheid in de defensie zorgde nog voor twee late Utrechtse treffers, maar dit was slechts voor de spreekwoordelijke eer: 8-3.

HCSC zal komende zaterdag dus aantreden tegen vierdeklasser CVV Vriendenschaar. De locatie van die wedstrijd zal één dezer dagen bekend gemaakt worden/