DEN HELDER - HCSC heeft zich vaster in de middenmoot van de 3e Klasse A genesteld na een ruime overwinning op het hoger geklasseerde DEM. De ploeg van trainer Mario van der Hert zegevierde op eigen veld met liefst 4-0.

De thuisploeg kwam na een kwartier spelen op voorsprong toen Patrick Vet via de onderkant van de lat raak kopte na een corner van Levi Hoelandt. Vanaf toen bleef HCSC de bovenliggende partij tegen de Beverwijkers, de huidige nummer drie in de stand. Gescoord werd er in de eerste helft niet meer, mede dankzij de uitblinkende DEM-keeper Van Vliet.

Toch moest Van Vliet tien minuten na rust capituleren op een schot in de bovenhoek van Clifton Gorissen die na lang blessureleed terugkeerde in de basis. De aanvaller stond ook aan de basis van de 3-0 van Cross Tomasouw. Het duel werd vervolgens ontsierd door een opstootje waarbij keeper Van Vliet rood zag en HCSC-aanvoerder Woortman zijn tweede geel. Met tien tegen tien besliste HCSC het duel toen Gorissen zijn rentree opluisterde met zijn tweede goal van de middag.