WIJDEWORMER - HCSC heeft de voorlaatste plaats in de 3e Klasse A van het zaterdagvoetbal overgedaan aan ZCFC. De ploeg van trainer Jeffrey Androg won het "zespuntenduel" in Wijdewormer met alleszeggende cijfers (0-5).

Het was voor de Helderse formatie de eerste zege sinds 6 november toen ook ZCFC de tegenstander was (4-1). De thuisploeg van trainer Don Koehorst begon nog wel aardig, maar nadat HCSC na een half uur een strafschop kreeg, die werd benut, liep men voortdurend achter de feiten aan. Nog voor rust werd het 0-2 en na de rust liepen de gasten hard verder uit door treffers van Van Steen, Post, Camara, en Remco en Patrick Vet.

HCSC klimt door de zege liefst drie plaatsen en heeft zaterdag weer een cruciale wedstrijd als men op bezoek gaat bij VV Ijmuiden. ZCFC mag het dan in eigen huis opnemen tegen Olympia Jaarlem.