TUITJENHORN - Doordat FC Den Helder zondag onderuit ging bij Hollandia T is Always Forward de kampioen van de 3e Klasse A. FC Den Helder kan zich in de komende drie wedstrijden op het behoud van de tweede plaats en de nacompetitie richten, waar Hollandia T in eigen huis vooral het moraal opkrikte om de nacompetitie tegen degadatie te ontlopen.


De ploeg van trainer Jeffrey Androg had in de thuiswedstrijden de accenten op de defensie gelegd. Die bleek zondagmiddag zeer stabiel en samen met de collectieve werklust van Hollandia T werd het hoger geklasseerde FC Den Helder knap verslagen. In de eerste helft waren beide ploegen aardig in evenwicht, al was Tom van Zandwijk namens de gasten dichtbij met een schot op de paal.

De doelpunten vielen na rust en het was de thuisploeg die als eerste scoorde toen Stefan Kooij keeper Roelvink met een handig wippertje verschalkte. De ploeg van Ben de Visser kreeg niet veel kansen, maar kwam een kwartier voor tijd op gelijke hoogte toen Wouter Philip een strasfchop wist te benutten. Nadat Heldenaar Max Snippe onnodig zijn tweede gele kaart had ontvangen sloeg Hollandia T vlak voor tijd toch nog toe. Teun Beers tekende voor de tweede keer voor de assist en opnieuw was het Kooij die scoorde: 2-1.