HEILOO - In de eerste divisie van het zaalvoetbal hebben HZV/Het Vennewater en Zeemacht vrijdagavond de punten gedeeld. Bij de Heilooër thuisploeg werd dat gezien als een gewonnen punt aangezien de gasten uit Den Helder een 2-5 voorsprong uit handen gaven.

De gezichten van de Helderse formatie stonden dan ook een stuk minder vrolijk en de jonge Ian Beelen was daar voor een groot deel verantwoordelijk voor. De 17-jarige debutant bij HZV tekende voor twee doelpunten waaronder de gelijkmaker.

Daar zag het in de eerste helft nog niet naar uit want ondanks dat de thuisploeg via Stan de Boer een voorsprong nam bleken de gasten vervolgens een stuk effectiever. Encho Margaritha en Angelo Simmons schoten Zeemacht op voorsprong en na de eerste gelijkmaker van Beelen bracht Timo Swart met twee treffers de ruststand op 2-4.

Toen ook Margaritha zijn tweede van de wedstrijd maakte leek de wedstrijd beslist, maar HZV toonde veerkracht in de laatste tien minuten. Via twee goals van Ruben Bugter werd de aansluiting gevonden en vlak voor tijd wist de jonge Beelen een punt te redden voor de thuisploeg: 5-5.