EGMOND AAN ZEE - Zaterdag 13 januari klinkt het startschot van de 23e GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Tijdens de strandrace van sportorganisatie Le Champion gaan nationale en internationale strandracespecialisten, met enkele bekende namen uit het wegwielrennen, de strijd met elkaar aan. In het wiel van de toppers starten duizenden recreanten voor hun strijd tegen de elementen. Er staan inmiddels 2.200 fietsers ingeschreven voor de grootste strandrace van Europa. Wie nog mee wil doen moet snel zijn, de inschrijving sluit maandag 1 januari.

Wat opvalt is dat ruim 60 procent van de huidige deelnemers al eerder aan de start heeft gestaan in Egmond aan Zee. Traditioneel zijn Castricum en Alkmaar goed vertegenwoordigd en staan er op het moment van schrijven 8 verschillende nationaliteiten ingeschreven, die de uitdaging aangaan. De verwachting is dat er uiteindelijk ook 90 bedrijventeams gaan starten.

Aan vernieuwingen komen de deelnemers deze editie niets te kort. Zo daagt Le Champion onder andere de strandracers uit met een vernieuwde klim op het parcours in Wijk aan Zee en kunnen deelnemers met een gravelbike vanuit een eigen gravelvak de race aanvangen.

Het startschot klinkt zaterdag 13 januari om 11.00 uur op de Boulevard-Noord in Egmond aan Zee. Het spectaculaire parcours van 38 kilometer gaat tot de Pier in Velsen-Noord en weer terug. Bij de Pier, Wijk aan Zee en Castricum aan Zee verlaten de deelnemers het strand voor klimmetjes, trappen en hindernissen. Vele toeschouwers zullen aanwezig zijn om de deelnemers enthousiast aan te moedigen.

Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace

Ook dit jaar staat er een strandrace voor de jeugd op het programma ti jdens de GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Aan deze officiële wedstrijd voor kinderen van 11 t/m 15 jaar, kunnen kinderen deelnemen die in het bezit zijn van een KNWU licentie of trainen bij een vereniging. Het parcours van de Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace gaat over het strand tussen Egmond aan Zee en Bergen aan Zee en is 11 km lang. Net als de profrenners aan de GP Groot Egmond-Pier-Egmond finishen de kinderen op de Boulevard-Noord in Egmond aan Zee.

Inschrijven

Inschrijven kan nog tot en met maandag 1 januari 2024, via de website: www.gpgrootegmondpieregmond.nl.